Istorie

Despre necesitatea construirii unui combinat siderurgic la Galaţi s-a discutat pentru prima oară în 1958, dar decizia fost luată în 1960. Construcţia a început în iulie 1961, iar primul obiectiv de producţie important, respectiv Laminorul de Tablă Groasă nr.1, a fost inaugurat doi ani mai târziu.

Producţia integrată a început în iulie 1968, când au fost finalizate toate capacităţile de producţie importante şi a fost elaborată prima şarjă la Oţelăria nr. 1.

Combinatul a fost iniţial o companie de stat, iar in anul 1991 s-a transformat în societate pe acţiuni pentru ca, 10 ani mai târziu, Grupul LNM Holdings (ulterior ArcelorMittal), să cumpere acţiunile statului.

În anul 2018, ArcelorMittal anunța scoaterea la vânzare a mai multor unități siderurgice, inclusiv Combinatul de la Galați, pentru a putea achiziționa Combinatul Ilva din Italia. Tranzacția a fost coordonată și atent supravegheată de către Comisia Europeană, care, în luna mai 2019, a anunțat aprobarea tranzacției.

Grupul LIBERTY House, parte a Alianței GFG, aparținând omului de afaceri Sanjeev Gupta, este în prezent proprietarul Combinatului Siderurgic Galați care a fost redenumit LIBERTY Galați.

Istoria LIBERTY Galați, în imagini