Educație

LIBERTY Galați și Șantierul Naval Damen Galaţi continuă să sprijine performanța în educație

Pentru al cincilea an consecutiv, cei doi piloni principali ai economiei locale au premiat elevii cu rezultate remarcabile la învățătură din județul nostru. Ocupanții primelor trei locuri ai olimpiadelor școlare la nivel național și membrii loturilor naționale au fost recompensați în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard‟, după care, împreună cu profesorii și invitații lor, au asistat la un spectacol muzical. Premiile oferite sunt cele mai mari de acest tip din România.

“Suntem bucuroși să continuăm – împreună cu partenerii noștri de la Damen – recompensarea elevilor excepționali din comunitatea noastră. Sunt plăcut surprins că, în acest an, avem rezultate bune la discipline diverse, mai ales la cele tehnice și tehnologice, dar și în domenii precum limbi străine, arte, sport sau astrofizică. Pentru noi este un semnal bun, având în vedere că dorim să reținem alături de noi tineri bine pregătiți și pasionați. Viitorul arată luminos, dacă ne uităm la acești copii”, a declarat Bogdan Grecu, Director General al Combinatului.

”De 5 ani încoace, Șantierul Naval Damen și Combinatul Siderurgic din Galați își dau mâna pentru a recompensa realizările vrednicilor premianți din județul nostru, elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare. Cu gândirea lor iscoditoare, dar și cu multă muncă, având mereu de partea lor dedicația și îndrumarea dascălilor, acești tineri cu potențial imens ne întăresc nădejdea în viitorul nostru, atât al șantierului, cât și al comunității locale. Acțiunea de astăzi face parte, alături de multe altele asemenea, din programul nostru de responsabilitate socială și reflectă amploarea pe care o acordăm segmentului educației și valorificării resursei umane”, a declarat Rino Brugge, Director General al Șantierului Naval Damen Galați.

Cele două companii și-au consolidat parteneriatul şi în cadrul altor proiecte educaţionale locale, aducȃnd astfel constanţă în susţinerea tinerei generaţii din Galați.

Școala de Vară a Combinatului Siderurgic – la a opta ediție

56 de studenți provenind din centrele universitare Galați, Iași, București și Cluj au fost selectați și vor participa la Școala de Vară a Combinatului Siderurgic, aflată la cea de a opta ediție.

În următoarele două luni și jumătate studenții vor lucra, alături de mentori – experți ai Combinatului, la proiecte concrete de care să rezolve probleme tehnice sau organizatorice din cadrul companiei.

Studenții vor beneficia și de sesiuni de pregătire care să le dezvolte abilitățile de comunicare, tehnicile de prezentare dar și la team building-uri în care își vor consolida rolul în echipele din care fac parte. Pe perioada programului studenții devin angajați cu drepturi depline ai Combinatului.

„Într-o realitate mereu în schimbare, cum este cea de-acum, avem nevoie de un fundament solid, de cunoaștere. Schimbarea este o normalitate și dacă nu o urmezi nu poți progresa. Fiți curioși, învățați și vă garantez că experiența voastră de la noi va cântări greu în parcursul vostru ulterior”, a spus, studenților participanți, Mihaela Crăciun, Director de Resurse Umane.


“Sunt onorat și bucuros să fi participat în ultimii ani la Școală de Vară a Combinatului, cel mai important program de acest gen din țară. De la an la an, remarc o participare tot mai numeroasă a studenților noștri. Îi felicit că au ales să se dezvolte profesional și nu doar teoretic, prin activități practice, prin parcurgerea fluxului de producție, ceea ce le va întregi expertiza tehnică. Remarc că albastru este, acum, culoarea comună a Combinatului și Universității, ceea ce semnifică seriozitate, responsabilitate și profesionalism”, a spus Gelu Gurguiatu, Decanul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității “Dunărea de Jos” Galați.

Aproape 300 de stuenți au absolvit Școala de Vară, unii dintre aceștia devenind angajați ai Combinatului.